Gå till sidinnehåll
LäroMedia Bokhandel - Spar tid, pengar och miljö


Vinn julkalendrar till hela klassen!

Nu har du chansen att vinna en klassuppsättning av julkalendrar till hela klassen med motiv från årets adventsbok Vi måste rädda julen.

Hur och när?

För att vara med i utlottningen vill vi att du skriver ditt bästa tips på hur just ni skapar julstämning i klassen, samt motivera varför just er klass vill vinna!

Skicka ditt svar till tavling@laromedia.se senast den 15 november så är ni med i utlottningen av klassuppsättningar med julkalendrar.

Om boken

Det är den första dagen i Sams favoritmånad, julmånaden december. Det är äntligen dags för myset, glittret, hemligheterna, bakandet och pyntandet. På morgonsamlingen plockar läraren Ammi fram den magiska almanackan. Hon berättar att de varje dag fram till jul ska turas om att dra varsin lapp med dagens datum. Den som får julafton måste vakta lappen extra noga. När Esme frågar varför, skrattar Ammi och säger att annars blir det ingen jul.

Sam blir helt kall inombords och när julafton sedan råkar lossna ur almanackan och hamna i tvättmaskinen, då är det kört på riktigt. Men så berättar Sam för Esme vad som hänt, trots att de egentligen inte känner varandra. Och Esme bestämmer att de tillsammans ska göra allt som krävs för att rädda julen.

Vi måste rädda julen är ett fartfyllt och roligt äventyr med målet att rädda julafton. Det julpysslas i raketfart, äts kristyr och slemmig sill, och tomtekläderna bärs förstås på daglig basis allt för att kompensera den jul som kan ha gått förlorad. Boken är uppdelad i korta, fyrfärgsillustrerade kapitel (plus ett extra bonusavsnitt) som kan läsas varje dag fram till jul, med avslutning på juldagen. Det är mysigt, lite sorgligt, spännande och stämningsfullt. Igenkänningsfaktorn är hög både för små och stora.

Beställ boken här

Vi måste rädda julen - Adventsbok 2020 av Ellen Karlsson
Inbunden, 2020
(29-72493-6)
Svenska Svenska
Pris: Logga in för pris
Lägg i varukorg