Hos oss är dina personuppgifter säkra 2018-05-20

Lagarna kring personuppgifter förändras den 25 maj 2018 när GDPR (General Data Protection Regulation) träder i kraft. GDPR, eller dataskyddsförordningen som den kallas i Sverige, är EU-gemensamma regler om hur personuppgifter får behandlas. I samband med att den nya lagen träder i kraft har vi förtydligat vilka uppgifter vi samlar in, hur vi behandlar dem och hur vi använder information vi fått av dig.

Vilken information samlar vi in om dig?

På LäroMedia Bokhandel hanterar vi dagligen personuppgifter av olika slag. Det är nyckeln till att vi kan ge dig riktigt bra service och erbjudanden. Du kan direkt eller indirekt komma att ge oss information om dig själv på ett antal olika sätt. Till exempel när du gör en beställning via oss, kontaktar oss via e-post, telefon, vår webbplats, sociala medier eller använder någon annan av våra tjänster där du lämnar personuppgifter.
Detta kan vara:
 • Person- och kontaktinformation

  Namn, faktura- och leveransadress, e-postadress, mobiltelefonnummer etc. Denna information samlas bland annat in för att kunna leverera både fysiska och digitala produkter, kontakta dig kring eventuella frågor gällande din beställning, avisera leveranser till dig och att informera om eventuella restnoteringar.
 • Kundundersökningar

  Vi genomför kundundersökningar för att förbättra våra tjänster och din kundupplevelse. Det kan exempelvis gälla hur du uppfattar vår webbshop eller hur ditt besök på de mässor vi arrangerar upplevdes.
 • Mässor

  När du registrerar dig som besökare till någon av de mässor vi arrangerar sparas den informationen. Detta för att vi skall kunna informera dig om liknande tillställningar i framtiden. Givetvis kan du själv avregistrera dig från den typen av utskick.
 • Marknadsföring

  Digitala nyhetsbrev med tips på nya läromedel, specialkampanjer, evenemang och liknande skickas till alla som prenumererar på våra nyhetsbrev. I alla våra digitala utskick finns möjlighet att avregistrera dig från framtida utskick.

Hur hanterar vi dina personuppgifter?

Vi använder endast dina personuppgifter för att kunna leverera beställda produkter samt erbjuda så bra service och erbjudanden som möjligt. Viss data kan komma att delas med utgivande förlag för att kunna leverera beställda produkter och ge en god service till dig. Exempel på detta kan vara e-postadress för att kunna leverera din personliga inloggningskod för digitala material.

Vi lagrar dina personuppgifter på ett säkert sätt och endast de personer som behöver dem har tillgång till de olika uppgifterna. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Våra vägledande principer för vårt arbete kring dataskydd är enkla; vi är öppna med vilka data vi samlar in och varför och behandlar dina personuppgifter utifrån de krav som ställs i Dataskyddsförordningen.

Kontakta oss

Har du frågor kring detta är du varmt välkommen att kontakta oss.

LäroMedia Bokhandel Örebro

Telefon 019-20 69 00
info@laromedia.se