Lästips från LäroMedia Bokhandel

Som du säkert känner till så levererar vi alla böcker du önskar.
Men ibland kan det vara svårt att veta vad man söker... eller vad som finns.
Så för att underlätta urvalet, och tipsa om utbudet, presenterar vi varje år kataloger med lästips.


DOCENDO – Läromedel för datoranvändning, vår 2024

DET MESTA ÄR ENKELT OM DET FÖRKLARAS PÅ RÄTT SÄTT!

Docendo är ett förlag som skriver läromedel för områden där datorn har en central roll. Vi ger till exempel ut titlar inom programmering, grafisk produktion, presentationsteknik, digital bildbehandling, ordbehandling, webbdesign och datorteknik. Våra böcker kännetecknas av inbjudande layout och förmåga att motivera läsaren till att lära sig nya program och ämnesområden. Intressanta övningar och tydliga illustrationer gör det både enkelt och roligt att studera.

I denna broschyr presenteras ett urval av våra titlar. Priserna som visas är F-priser (förlagsnettopriser) och gäller för skolor, utbildningsföretag och återförsäljare. F-priserna är exklusive moms och fraktkostnad. Hela sortimentet finns tillgängligt hos LäroMedia

25 % rabatt på hela Docendos sortimentet vid beställningar hos LäroMedia under perioden 1 april – 31 maj. Använd kampanjkoden DOC24 i kassan.

Läs mer i katalogen. »

BONNIER CARLSEN – vår 2024

”Våren spirar samtidigt som mycket i världenär upp och ner. Men i Amanda Gormans nya bilderbok NÅNTING, NÅN DAG finns hoppet! Vi kan alla göra skillnad för en bättre morgondag. Pojken, som är huvudperson i boken, visar på en fin med- känsla för de runt omkring. Med lite tro, och kanske hjälp av en vän, kan vi tillsammans hitta skönhet och skapa förändring. Berättelsen inspirerar både stora och små läsare att göra det vi kan för en bättre framtid. De färgsprakande illustrationerna står Christian Robinson för – och tillsammans har de skapat ett tidlöst budskap om hopp!

I vårens utgivning finns fler böcker som tar upp det knepiga med att en ny vuxen kommer in i familjen. Är det verkligen nödvändigt? Är det rätt att de vux- na får bestämma om det? Läs mer om detta i Daniel Sjölins och Eva Lindströms underbara bilderbok för 3-6-åringar VICTOR ÄR SILLY eller i serieform för 6-9-åringar i ESTERS DAGBOK av Oda Valle!

Vi har också flera nyheter från gamla bekantskaper att se fram emot! Böcker som sprider behövliga fånigheter och där gapskratt garanteras! Underbara KAPTEN KALSONG av Sav Pilkey är tillbaka med sina knäppa och fartfyllda upptåg. Vad är nytt? Jo nu kan ni möta Kapten Kalsong i färg – och det blev ju ännu bättre tycker vi. Hoppas att ni håller med? Eller vad sägs om en ny DAGBOK FÖR ALLA MINA FANS av Jeff Kinney. I senaste boken utlovas precis det som titeln antyder – HJÄRNSLÄPP!

För de lite äldre kommer fortsättningen på boken KÄNDISCRUSH där Karoline och Mathias lärde känna varandra på en gudsförgäten camping under sommarlovet. Det visade sig att Mathias hade en ovanlig hemlis och blev superkändis över en natt! När sommaren var över gjorde de slut, men Mathias kan inte släppa Karoline och tar i den nya boken KÄNDISKAOS upp kontakten samtidigt som bilder av dem två börjar läcka ut på sociala medier ... Frågan är hur Karoline ska förhålla sig till allt vad det innebär med kändisskap? Helt enkelt ännu mer underbar dramatik och feelgood för unga vuxna av Kirsti Kristoffersen!

Författaren Camilla Lagerqvist är en mästare på att med inlevelse skriva historiska berättelser så att det berör ända in på skinnet. Man är som läsare verkligen med där och då med allt vad det innebär av fasor och umbäranden – men också många glädje- ämnen. I den nya serien Krigets barn befinner vi oss 1939 i ett av Ryssland hotat Finland. Mot okänt land, som är den första boken i serien, möter vi den unga flickan Viivi och hennes familj när de bestämmer sig för att barnen måste bort från kriget... och att barnen dessutom ensamma måste resa till det främmande landet...

Med hopp om en härlig lässtund!

Camilla Silfvenius Förlagschef

Läs mer i katalogen. Bläddra i katalogen direkt på skärmen »BONNIER CARLSEN – vinter 2023

Nyheter för alla åldrar av Bonnier Carlsens fina utgivning i vinter. Bläddra nu vidare ikatalogen och hitta fler kommande böcker.

Läs mer i katalogen. Bläddra i katalogen direkt på skärmen »BONNIER CARLSEN – höst 2023

”Så många mästerverk vi har bland höstens utgivning!” Inför varje ny säsong utbrister vi alltid detta på förlaget – vår, sommar, höst och vintern. ”Vilka böcker! Vilka författare! Vilka illustratörer!” Och ja, så känns det även i höst.

Tänk Pixi ändå – hur många av oss har inte minnen av en egen nött liten favorit? Första svenska utgåvan utkom redan i mitten på 50-talet så ganska snart firar denna lilla bokpärla hela 70 år. Och som vanligt är det, både i adventskalendern och i sälj- förpackningarna, riktigt gott och blandat av nya upptäckter och gamla fina bekantskaper.

Lotta Geffenblads underbara bilderbok Blå ugglan rymmer många känslor. Om sorgen och saknaden efter sin bästa vän. Hur ska man kunna leva vidare när saknaden är så överväldigande? Den finstämda texten och de starka bilderna öppnar upp och bjuder in till samtal – oavsett ålder så finns det något att fundera över. Jag är övertygad om att detta är en kommande klassiker.

När jag var liten fanns det några saker som verkligen oroade mig. Saker som jag var övertygad att jag aldrig skulle förstå. Det ena var det där märkliga med hur klockan fungerar – och det andra var det där med pengar. Så ofattbart konstiga båda två. Kunde jag verkligen så småningom bli vuxen när jag inte förstod – och var helt över- tygad om – aldrig skulle förstå det där sakerna som vuxna verkade tycka var så viktiga? Om Så funkar pengar hade funnits då så hade jag i alla fall inte behövt oroa mig om klurigheten med just pengar. Suveränt förklarat av Matilda Westerman och Per Wreding och förtydligat med Johanna Kristianssons illustrationer.

Författaren Camilla Lagerqvist är en mästare på att med inlevelse skriva historiska berättelser så att det berör ända in på skinnet. Man är som läsare verkligen med där och då med allt vad det innebär av fasor och umbäranden – men också många glädje- ämnen. I den nya serien Krigets barn befinner vi oss 1939 i ett av Ryssland hotat Finland. Mot okänt land, som är den första boken i serien, möter vi den unga flickan Viivi och hennes familj när de bestämmer sig för att barnen måste bort från kriget... och att barnen dessutom ensamma måste resa till det främmande landet...

Det här var bara ett litet axplock av Bonnier Carlsens fina utgivning i höst. Bläddra nu vidare och hitta fler kommande böcker. Maffigt eller hur?

Camilla Silfvenius Förlagschef

Läs mer i katalogen. Bläddra i katalogen direkt på skärmen »BONNIER CARLSEN – sommar 2023

Sommar. Vilket fint ord. För de flesta av oss dyker tankar om mer ledig tid upp när vi hör ordet. Tid att varva ner och hinna njuta lite extra av livet med familj och vänner. Inför stundande sommardagar kommer här några rykande färska lästips – och i katalogen hittar du så klart ännu mer härlig sommarläsning!

Knorr och Koko råkar ständigt ut för små äventyr och dilemman. I Knorr, Koko och siffran 1 ställs vännerna inför den knepiga utmaningen om hur man delar lika om man bara har en? En klurig fråga att fundera kring tillsammans. Vad är egentligen rättvist eller orättvist?

I Lisa Moronis finstämda bilderbok får vi följa med bästisarna Kurran och Pigan på en spännande drak- flygning som är på väg att sluta illa men som turligt reder ut sig till slut!

När det kommer till fakta betraktar nog de flesta National Geographics välkända gula ram som något som borgar för kvalitet. Inför sommaren fortsätter Bonnier Carlsen ge ut fler National Geographic Kids-böcker. Denna gång blir det två lättlästa böcker – en för hästälskaren och en som beskriver olika spännande djur som bygger saker!

För alla Percy Jackson-fans kommer också en ny bok. Det är den ultimata guiden till de grekiska hjältarna med Percy som ciceron. Dessutom beskrivna med mycket humor! Helt enkelt en måste-bok.

I slutet av sommarlovet släpps en ny YA-roman av Callum Bloodworth. Här får vi möta Nova som blir dumpad och som dessutom befinner sig i en av Sveriges tråkigaste städer. Hur fruktansvärd ska sommaren egentligen bli? Men när hon möter Leo på macken utvecklar sig den värsta av somrar till något helt annat ...

Camilla Silfvenius Förlagschef

Läs mer i katalogen. Bläddra i katalogen direkt på skärmen »


BONNIER CARLSEN – vår 2023

Bonnier Carlsen presenterar här stolt en ljuvligt spretig utgivning! Den innehåller magknipande, kluriga, spännande, roliga, svårsmälta, mysiga, episka, snabblästa, svårlästa och faktaspäckade berättelser i en salig blandning. Precis såsom Bonnier Carlsens böcker ska vara. Tack alla fantastiska författare, illustratörer, översättare, formgivare och alla andra som möjliggör denna helt underbara utgivning.

Och här är några smakprov på allt vad du har att vänta ...

Lotta Geffenblad öppnar dörren – genom både ord och bild – och låter oss träffa de två vännerna Tora och Tytte. Bästisar, men ändå så olika. Hur går det kan man undra?

I Sara Lundbergs färgstarka bilderbok Katt- promenaden får vi följa med på den dagliga promenaden, men vad händer om någon avviker från det invanda?

Vi har två nya stora samarbeten som sprider stjärnglans – Star Wars och National Geographic. Rymdäventyren vänder sig till 3–6 åringar och de lättlästa faktaböckerna från National Geographic har 6–9 åringar som främsta målgrupp.

Mer vetenskap – eller är det Ovetenskapliga studier – som förmedlas av Emma Karinsdotter i denna knäppa berg- och-dalbana till bok? Oavsett är detta en riktig läsupplevelse!

Det är både rysligt och spännande i Hjärtat i källaren där vi får lära känna den tystlåtna Aurora. Vad är det egentligen hon hittar där i källaren? Är det en rödbeta eller ... Och varför börjar det hända så konstiga saker? I den andlöst gripande romanen De tar allt ifrån mig skildras uppväxten i ett Sverige där samhället succes- sivt monteras ner bit för bit. Där maktlösheten driver människor att ta lagen i sina egna händer. Men är samtidigt en stark kärleksförklaring till skogen, djuren och allt det andra vackra.

... men nu – bläddra vidare och upptäck just dina favoriter!

Camilla Silfvenius Förlagschef

Läs mer i katalogen. Bläddra i katalogen direkt på skärmen »


BONNIER CARLSEN – HÖST 2022

Efter sommar kommer höst. Och på Bonnier Carlsen kan vi stolt presentera årets matigaste utgivningslista. Som vanligt hittar du en enorm bredd och alltid med våra unga läsare i fokus.

Älskade Dam-Dam är tillbaka. Med hjälp av Josefine Sundströms finurliga rim och Mervi Lindmans uttrycksfulla bilder erbjuds fan- tastiska möjligheter för språklek och ordskoj. På ett engagerande och lustfyllt sätt stimulerar det samtidigt barnens språkutveckling.

Vi är så stolta över att få ge ut internationellt prisade Beatrice Alemagna. Hon har bland annat tilldelats italienska Premio Andersen, tyska Hucklepack Prize och franska Grand Prix de I’Illustration. Hon är dessutom flerfaldigt nominerad till både Hans Christian Andersen Literature Award och ALMA-priset. Beatrice skapar magi via text och bild. Och inrymmer både allvar och ömsint humor. Välkomna in i en alldeles underbar värld i Aldrig i livet!

Läs mer i katalogen.

Bläddra i katalogen direkt på skärmen »


Barn- & ungdomslitteratur 2021/2022

Hur kommer det sig att vissa barn och ungdomar slukar böcker på löpande band och andra i samma ålder avskyr att läsa? Det finns naturligtvis olika svar på den svåra frågan. Men en grundförutsättning för att läsglädjen skall väckas är att man hittar något att läsa som intresserar, väcker nyfikenhet och kittlar. Något man verkligen vill läsa vidare!

I den här katalogen, som är den elfte i ordningen, har vi samlat hundratals titlar som passar utmärkt från förskola till gymnasieskola.

Här finns förhoppningsvis något för alla oavsett läsnivå eller intresse. Och hittar du inte precis den titel du eller dina lässugna elever önskar finns det ytterligare en miljon titlar på vår hemsida.

Bläddra i katalogen direkt på skärmen »


Läskraft 2020

Att läsning är viktigt, inte bara i skolan utan i hela livet, är inget vi behöver poängtera här. Det vet du redan!

Extra viktig blir läsningen i en tid då vi tvingas till distansering och möjligheten att resa, uppleva nya saker och träffa nya människor minskar. Då ger boken oss oändliga möjligheter till nya upplevelser och insikter från skolbänken, läsfåtöljen eller var man än väljer att läsa ... Det viktigaste är som bekant inte vad man läser utan att man gör det.

Under hösten 2020 släpps en stor mängd bra titlar för barn och ungdom och många av dem hittar du i den här katalogen.

Bläddra i katalogen direkt på skärmen »


Kompetensutveckling för skolan 2020 / 2021

På 72 sidor har vi samlat ett stort antal fortbildningstitlar som vi tycker är extra intressanta – och relevanta – för alla pedagoger och skolledare i dagens komplexa och föränderliga skola. Här finns lästips för alla lärare och pedagoger, oavsett tidigare yrkeserfarenhet, tillsammans med litteratur för dig som arbetar med skolutveckling och ledarskap.

Bläddra i katalogen direkt på skärmen »


Kompetensutveckling för förskolan 2019/2020

I den här helt nya katalogen har vi samlat en rad titlar anpassade för dig som arbetar i förskolan. Här finns lästips för dig som vill utvecklas och ta ytterligare steg i din yrkesroll, oavsett vilken den är, och på samma gång skaffa dig verktyg att främja barnens utveckling!

Bläddra i katalogen direkt på skärmen »


Barn- & ungdomslitteratur 2020/2021

Hur kommer det sig att vissa barn och ungdomar slukar böcker på löpande band och andra i samma ålder avskyr att läsa? Det finns naturligtvis olika svar på den svåra frågan. Men en grundförutsättning för att läsglädjen skall väckas är att man hittar något att läsa som intresserar, väcker nyfikenhet och kittlar. Något man verkligen vill läsa vidare!

I den här katalogen, som är den elfte i ordningen, har vi samlat hundratals titlar som passar utmärkt från förskola till gymnasieskola.

Här finns förhoppningsvis något för alla oavsett läsnivå eller intresse. Och hittar du inte precis den titel du eller dina lässugna elever önskar finns det ytterligare en miljon titlar på vår hemsida.

Bläddra i katalogen direkt på skärmen »


Lästips för grundskolan 2020

I samarbete med Rabén & Sjögren och B. Wahlströms.

Bläddra i katalogen direkt på skärmen »


Lästips för förskolan 2020

I samarbete med Rabén & Sjögren och B. Wahlströms.

Bläddra i katalogen direkt på skärmen »