Gå till sidinnehåll
LäroMedia Bokhandel - Spar tid, pengar och miljö

Alla Sveriges skolor erbjuds fri tillgång till digitala läromedel

Just nu råder hög smittspridningsrisk i landet och många lärare och elever behöver stanna hemma från skolan. Många skolor har redan möjlighet till distansundervisning med hjälp av digitala läromedel. För de skolor som inte har det har flera av landets främsta läromedelsförlag valt att öppna upp sina läromedel för kostnadsfri användning.

För att ge dig en tydlig överblick av vilka läromedelsförlag som just nu erbjuder kostnadsfria läromedel har vi sammanställt dessa här nedan. De presenteras i bokstavsordning.

Läromedelsförlag med kostnadsfria digitala läromedel – i bokstavsordning

Askunge

Nu kan du använda de digitala spelen Monstertrubbel respektive De sju portarna kostnadsfritt under vårterminen 2020. På Digimundus finns också Lärarstöden Lyckas med problemlösning A och B. Det finns filmer som beskriver olika strategier och alla texter är inlästa så att elever som har svårt med läsningen ändå kan arbeta med materialet.

Läs mer om Digimundus – Lyckas med problemlösning »

Clio

Till de skolor som inte redan använder Clios digitala läromedel, eller som endast har tillgång till några av våra ämnesportaler, ger man fri tillgång till samtliga ämnesportaler fram till den 15:e juni.

Få fri tillgång genom att fylla i formuläret som du hittar här »

Dugga

Dugga öppnar upp plattformen för att möjliggöra distansundervisning och kunskapsutvärdering för skolor med anledning av Coronaviruset.

Läs mer på hemsidan »

Folkuniversitetets förlag

Nu ger Folkuniversitetets förlag fri tillgång till vårt webbaserade läromedel Form i fokus A digital (under tre månader).

Läs mer på hemsidan »

Gleerups Utbildning

Gleerups Utbildning ger fri tillgång till sina digitala läromedel samt stöd för distansundervisning för:
Åk 1-3
Åk 4-6
Åk 7-9
Gymnasiet
SFI

Läs mer här »

Här hittar du Gleerups stöd för distansundervisning »

ILT Inläsningstjänst

ILT Inläsningstjänst öppnar upp Polyglutt för alla barn och elever. I rådande virustider när många elever kanske måste stanna hemma vill vi på ILT Inläsningstjänst se till att alla kan nyttja tiden till att läsa och lyssna på bra, kvalitativ litteratur!

Här kan du läsa mer om hur du får fri tillgång till Polyglutt »

Liber

Liber erbjuder både gratis webbappar och fri tillgång till sina onlineböcker under vårterminen. Liber har också tagit fram en omfattande guide för att underlätta distansundervisning.

Digitala versioner av många av Libers tryckta böcker

Läs mer om webbapparna här »

Här hittar du tips för distansundervisning »

Lära förlag

Digital undervisning kan vara ett bra alternativ om elever inte kan komma till skolan på grund av smitta eller smittrisk. Därför erbjuder vi just nu tre månaders fri användning av våra digitala läromedel. Alla är anpassade för elever med extra stödbehov.

Gratis digitala material resten av läsåret från Lära förlag »

Natur & Kultur / Digilär

Natur & Kultur vill säkra att du som lärare har allt du behöver för din distansundervisning och erbjuder dig och dina elever fri tillgång till digitala läromedel vårterminen ut. Oavsett om du är ny användare eller vill få tillgång till fler läromedel.

Så här gör du »

NE

NE erbjuder alla skolor fri tillgång till digitala läromedel under våren.

Så får du tillgång till fria läromedel från NE »

Sanoma Utbildning

Sanoma Utbildning erbjuder fri tillgång av licenser till den digitala plattformen Kampus. Licenserna gäller terminen ut.

Läs mer om du du får tillgång till Kampus »

SPSM

Med anledning av coronaviruset undervisas många elever i Sverige på distans i vår. SPSM:s uppdrag är att ge alla elever möjligheten att nå sina studiemål, därför erbjuder vi våra digitala läromedel kostnadsfritt till och med sista juni.

Här hittar du alla SPSMs digitala läromedel som nu är kostnadsfria »

Studentlitteratur

Studentlitteratur erbjuder kostnadsfri tillgång till Tomoyo, lustfylld färdighetsträning i matematik för åk 1–3, för alla fram till sommaren. Studentitteratur släpper tillsammans med Micke Hermansson nya, filmade mikrolektioner löpande hela våren. Dessutom uppdaterar de löpande resurser och guider för eventuell distansundervisning.

Fri tillgång till Tomoyo

Filmade mikrolektioner »

Ugglo

Just nu är det tills vidare tillåtet att elever använder Ugglo hemma, båda på skolans egna enheter och på elevens och dennes vårdnadshavares enheter.

Läs mer här »